KANCELÁŘ

Email:kancelar@siliconhill.cz
Telefon:+420 724 782 500

Koleje Strahov, blok 1,
1. patro, kancelář SU,
č. dveří 40 (na konci chodby vpravo) Google-map

Alpaca a SICK robot day 2014

Alpaca tým a SiliconBot mají za sebou další soutěž, která pro ně byla hned dvakrát výjimečná. Za prvé to pro Alpacu byla první mezinárodní soutěž a za druhé první soutěž v indoorové robotice.

SICK robot day pořádá společnost SICK každé dva roky ve Waldkirchu, a to vždy s jinými pravidly. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 14 týmů z různých zemí světa – Německo, Česká Republika, Velká Británie, Itálie a Paraguay.

Před soutěží bylo potřeba udělat na SiliconBotovi řadu jak hardwarových, tak softwarových úprav. SiliconBot dostal celkem nový slušivý kabátek v podobě krycího plexiskla, na které se zachytává kostka. Kamera byla přesunuta přímo do robotových vnitřností pro lepší detekci kostky. Přestože programátoři programovali dlouho a usilovně (dokonce i během noční cesty na soutěž), náš výsledek nebyl nejlepší.

V prvním kole se bohužel SiliconBotovi nepodařilo rozpoznat „plnící“ stanici. Ve druhém kole se mu ale podařilo kostku naložit, což se spoustě ostatních týmů nepovedlo. Robot se nicméně následně zasekl, do cíle nedojel a začal trošku doutnat, čím tým experimentálně ověřil ze použitý plast nevydrží vyšší teploty. Díky včasnému zásahu Alpaca týmu je robot v pořádku a brzy bude připraven na další soutěž.

Alpaca tým


Adam Hořčica | 2. Listopad 2014 | Projekty

Komentáře k článku

K tomuto článku nebyl vložen žádný komentář, buď první!

Přidat komentář



Captcha_image  

PARTNEŘI