KANCELÁŘ

Email:kancelar@siliconhill.cz
Telefon:+420 724 782 500

Koleje Strahov, blok 1,
1. patro, kancelář SU,
č. dveří 40 (na konci chodby vpravo) Google-map

Rozhovor s Pavlem Krejsou

1. Jak dlouho bydlíš na Strahově a jak na Tebe dělalo vůbec strahovské prostředí dojem?

Tak na Strahově bydlím už pěkných pár let … no asi 5 a teď začínám 6tý a dojem? No v první chvíli jsem nevěřil tomu, v čem je člověk schopný žít, ale pak jsem zjistil, že to není tak zlé :) od začátku jsem byl na 11, takže údajně nejhorší blok na SH , ale zase tady bylo plno super lidi – ať už spolubydlící (bangladesan) přes kluky co se starali o síť a tak. Hlavně tady byl super internet a možnost zkoušet nové věci na síti, učit se… no úžasný možnosti, takže se překously ty obtíže s bydlením (hlavně sociálky) a naprostá spokojenost :)

2. Co bylo tím impulzem, kdy ses rozhodl, že bys mohl v klubu Silicon Hill aktivně působit?

No to byl Martin Velek, který přišel s tím, že by potřeboval na 11 rozběhnout studovnu, tak jsme to spolu rozbíhali a nakonec úspěšně rozběhli, otevřeli. Pak už to šlo tak nějak samo :) registrátor, zástupce bloku…

3. Byls zástupcem bloku 11 a tedy i členem představenstva, co to všechno obnáší, přiblížíš to našim čtenářům?

To máš pravdu, to jsem byl :) Byl jsem zástupcem rebelujícího bloku – resp. bloku, který měl tradici, že jde proti davu :) a to nebylo lehké, protože já se nechám strhnout davem. Naštěstí jsem měl kluky, kteří se mnou diskutovali problémy a pomohli mi vytvořit si správný názor. Každopádně co to obnáší – co se týká představenstva, tak to je jednou za 14 dní (občas častěji ) strávit čas na bloku 7 v klubovně a většinou se zabývat věcmi, které můžou ovlivnit chod klubu, sítě, … ale bohužel v předcházejících letech to bylo spíše o osobních rozporech, které se řešili na představenstvu (jmenovat nebudu) za Jiřáka se to konečně změnilo a klub letí slušně dopředu. No a co se týká schůzí – je vhodné chodit připravený, takže čtení hromady mailů v konferencích. No a pak jen to co na sebe nabalíš dobrovolně.

Pak je úplně odlišná stránka – a to jsou blokové starosti – hlavní problém je zajistit si dost aktivních lidi na bloku, protože sám to člověk nezvládne – tady bych moc rád poděkoval Pavlovi Nutilovi, Martinu Velkovi, Láďovi Coufalovi a Lukáši Krulovi – to je můj admin team. Díky nim bylo možné zvládnout starost o síť, zájmové místnosti, všechny akce a všechna překvápka :) ano, třeba ze strany SÚZu :) Takže ještě jednou – řešíš SÚZ a problémy bloku, registrace do sítě, případně správa sítě, ale jen drobnosti (teď už se dá vše vyřešit jen zvednutím telefonu správnému člověku, ale proč obtěžovat když to můžeš udělat sám), problémy uživatelů, řešení zájmových místností, řešení stížností obyvatelů bloku. No a pak když máš sílu tak se snažíš něco postrčit dopředu – u nás třeba řešení havarijního stavu sociálek :)

4. Myslíš si, že lze zúročit zkušenosti z klubu v praktickém životě?

Určitě ano – víceméně představenstvo je taková malá politika :) ne, teď vážně – naučíš se jak se prosazují věci, také to, ze jak vyjednávat, vlastně komunikace s lidmi. A hlavně to, že cesta k cíli nevede nikdy přímo :) Z technických věcí klub nabízí mnoho praktických věcí a ani nemusíš být aktivní :) narážím na akademie. Každopádně klub Ti nabízí vše – záleží na Tobě co si dokážeš prosadit a obhájit a co si z toho odneseš. Takže ano, hodně zkušeností z klubu se dá využít v běžném životě (profesním i soukromém).

5. Měls vůbec při veškerých aktivitách čas na své koníčky?

Určitě mel – vše je jen o prioritách :) dál to asi nebudu rozvádět, ale na vše se dá najít čas.

6. Nejvíce zviditelněný a doceněný z akcí klubu Silicon Hill byl Installfest 09. Bez Tvého velkého přičinění by jeho tradice nebyla vzkříšena. Podněcoval si teď i vznik dalšího ročníku. Co si myslíš, že je nejdůležitější při organizování akce takového rozsahu?

Nejdůležitejší je mít partu spolehlivých lidí, kteří splní to co bylo domluveno, protože na kontrolování není moc času a hlavně síly. také je potřeba hromada nadšení. To jsme loni měli. Letos jsem psal provokativní mail do konferky s úmyslem, ze se někdo chytne – bohužel zatím nikdo – takže si ohřeju trochu polívčičku – pokud máte někdo chuť se něco naučit v organizováni super akci, tak mi napište, rád vám prozradím co a jak. Bylo by škoda neuspořádat další ročník.

pavel-krejsa-installfest

7. Studentský život je krásný, ale jak si představuješ svůj život za deset let? (Myslíš třeba, že se budeš stýkat s lidmi, se kterými si v SH spolupracoval?)

No já si nepředstavuji život za týden, takže za 10 let si ho nedovedu představit vůbec. Každopádně rád bych udržel kontakt s lidmi ze SH. Myslím, že tady jsou super lidi a bylo by škoda se už nikdy nesetkat.

8. Ke dni 3.10.2009 si skončil i na pozici projektového manažera. Můžeš tedy veškerou svou aktivitu zhodnotit s odstupem. Co Ti tedy působení v klubu dalo a naopak vzalo?

No ten odstup není ještě tak velký jak by měl být :) každopádně mi dalo hromadu zkušeností jak jednat s lidmi, jak je motivovat, co po nich můžu chtít a co zas ne. Bylo to zajímavé pracovat s lidmi, kteří mají chuť něco tvořit, mají nápady, … také řešení krizových situací, kdy něco bouchlo, nebo tak :) A co mi vzalo – trochu toho času. Jinak jsem vcelku spokojený. Opravdu nelituji toho, že jsem byl aktivním.

Díky za rozhovor a hodně dalších úspěchů!

Pavla Slezáková, Pavel Prejsa


Pavla Slezáková | 7. Říjen 2009 | Ostatní

Komentáře k článku

Oscar 25.6.2013 00:32:
Zhltla jsem všechny 3 dedly. A pravda je, že spginknau tam moc nened..možne1 spedš domestic discipline..? Nevedm. Asi ani to ne. Mysledm si, že autorka nějake9 zkušenosti z te9to oblasti me1. A souhlas, lepšed překlad by byl 50 odstednů Greye (ikdyž ona je to slovned hředčka a plated obojed:)M.
Prinxz 25.6.2013 05:01:
I really neeedd to find this info, thank God!
Santosh 2.7.2013 05:17:
Auntie Cath - What gorgeous ptrcuies, Rach! Congrats to you both!I escpecially love the last one where it looks like you are ready to jump into the stream and are trying to convince Henk to come in too! Love Auntie Cath.August 30, 2012 11:01 am http://lglvdjmgf.com [url=http://xutcyeb.com]xutcyeb[/url] [link=http://nlsrsm.com]nlsrsm[/link]
Alexsandra 4.7.2013 11:21:
Lauren Granville - Once again Andrea you did an AMAZING job capturing the sepcial moments . We are so lucky to have you in our lives. Thanks again for everything on Saturday .we can't wait for the next shoot!March 26, 2012 5:58 pm http://cunjmniowww.com [url=http://arkcldvpx.com]arkcldvpx[/url] [link=http://kpjqugl.com]kpjqugl[/link]

Přidat komentář



Captcha_image  

PARTNEŘI