KANCELÁŘ

Email:kancelar@siliconhill.cz
Telefon:+420 724 782 500

Koleje Strahov, blok 1,
1. patro, kancelář SU,
č. dveří 40 (na konci chodby vpravo) Google-map

Rozhovor s Jiřím Chaloupkou, vedoucím síťové sekce klubu

Pamatuješ si svůj první dojem ze Strahova? (myslím když si dostal SH pokoj, spolubydlící)

Na Strahově jsem se objevoval už od svých 15let, protože jsem byl členem Střediska vrcholového sportu a to sídlilo na bloku 12 (kanceláře a zároveň ubytování pro sportovce), kde mělo 2. a 3. Patro. Když jsem přišel na Strahov jako student, bylo to v roce 2004 začal jsem bydlet právě na bloku 12 a nikomu to neříkejte, ale bydlel jsem sám :) Věděl jsem, do čeho jdu, takže jsem z ničeho ani překvapen nebyl, Strahov jsem měl vždycky rád. Už první den jsem měl „hozenej“ kabel z okna, abych měl připojení do sítě(2. a 3. Patro nebylo zasíťováno, protože nepatřilo mezi koleje).

Pavla Slezáková a Jiří Chaloupka (Čarodějka a Perník)

Pavla Slezáková a Jiří Chaloupka (Čarodějka a Perník)

Kolik je na Strahově kabelů? :-) (speciální otázka od slečny Alenky)

To se dá celkem jednoduše spočítat, budu předpokládat, že kabel je pro tebe jeden? (optika, metalika). Z bloku jedna k nám na blok 8 vede optika (cca 6 párů), z bloku 8 vede dalších 6 párů na každý další blok. Každý blok má tzv. Blokovou gateway od které vede do každého blokového switche jeden kabel, na každém bloku je cca (5xswitchů) každý switch má 24 portů (zásuvek pro připojení uživatelů). Nepočitá teď centrální serverovnu a housing. Tento jednoduchý „vzorec“ by pro procvičení matematiky mohl stačit, ne? :)

Přiblížil bys, co přesně obnáší práce síťového managera?

Sedět a koukat jak pěkně „běhaj“ ty informace po drátcích a optických vláknech. Jsem vlastně taková „obsluha výhybky“ :)

Obecně nemám rád název: „manager“ řikám o sobě že jsem správce sítě. Když to přeložíme dostaneme se taky ke slovu manager, ale proste slovo správce mi líp zní a není tak zprofanované. Mým úkolem je hlavně zajistit chod stávající sítě a „vybojovávat“ dostatek finančních prostředků pro tuto údržbu a rozvoj. Hlavně finanční prostředky vynaložené na rozvoj vidím jako nejsložitějsí rozhodnutí, protože investice, které jdou určtým směrem rozvoje jsou dlouholeté.

V neposlední řadě se snažím hledat a aktivně zapojovat další lidi ze Strahova. Jsem rád, že je tady pár mladých nadějných „kusů“, kteří tady mohou pokračovat v práci, a mohou nás zase posunout o krok dál (technologie nespí a my nesmíme taky, pokud chceme být tak technicky na úrovni jako jsme dnes). Na druhou stranu jsou tady již starší a zkušení „borci“, kteří mohou předat své dlouholeté zkušenosti a tady vidím ještě prostor pro zlepšení, protože právě toto předávání zkušeností nám pokulhává…. uvidíme co se povede dál :)

Kdo Tě přivedl k práci pro klub?

Současný předseda klubu. O sítě jsem se zajímal téměř vždy a nabídka práce pro klub byla určitě zajímavá. Naučil jsem se tady opravdu hodně.

O síť klubu Silicon Hill se staráš více než rok, přineslo Ti to nějaké zkušenosti do Tvého profesního života?

Ještě než jsem začal pracovat pro klub, pracoval jsem jako student ve společnosti, která je největší výrobce síťových prvků na světě. Proto jsem to bral jako zkušenost a jak už jsem i naznačil v předešlé odpovědi zkušenosti není nikdy dost a každá možnost „sáhnout si na železo“ se musí využít. Práce pro klub ti nedá pouze možnost se technicky zdokonalovat, ale také tě naučí jednat s lidma a to hodně „technikům“ chybí.

Studentský život je i o legraci máš nějakou veselou historku?

Studentský život má být hlavně o legraci. Nikdy si nebudu pamatovat, jak jsem se učil na nějakou zkoušku, ale co jsem dělal za „bejkárny“ . A musím hrdě říct, že toho bylo opravdu hodně. Jednou jsem byl ve skříni, když si kamarád přivedl na pokoj slečnu, tím se bavil snad celý strahov hodně dlouho :) … Dobrou legraci jsem zažil teď po Novoročním bowlingu SÚZ a SU ČVUT, když jsem na Malovance s Vánočním stromkem v ruce stopl auto a jel stopem i se stromkem na Strahov . To byly jen dvě co mě teďka napadly, ale věř tomu, že toho bylo fakt dost…..

Jiří Chaloupka na Novoročním bowlingu SÚZ a SU ČVUT

Jiří Chaloupka na Novoročním bowlingu SÚZ a SU ČVUT

Jak vidíš sebe řekněme za 10 let? Jak budeš vzpomínat na Strahov?

Budu tlustej jako prase Co budu dělat za 10let nevím, ale rád bych zůstal v oboru počítačových sítí. Na Strahov budu vzpomínat vždy jen v nejlepším, zažil jsem tady úžasnou část života. Doufám, že až za těch 10let přijedu na Strahov a zajdu do hospody na 10ce, tak tam budou sedět podobní exoti jako jsem já. Zároveň doufám, že tím exotem zůstanu.

Děkujeme za rozhovor!


Pavla Slezáková | 15. Leden 2010 | Rozhovory

Komentáře k článku

Raja 14.11.2015 15:17:
| 22.9.2012 v 17:25 | Velice mě zaujalo jak si člověk raztohuje to ucho D Kamare1dka nemohla přijedt na to co tam do toho ucha strkat než se jed to vejde aspoň trochu do toho roztahove1ku DD Rozhodně ji teda řeknu o štětcedch DD Jinak všimla jsem si předzvuku,jsi z Ostravy že?:) Všimla jsem si hlavně dedky tomu že je1 jsem předmo z centra tak mě to překvapilo Jinak super videoodpověď!^^~
Khairul 22.11.2015 19:54:
Šmankote, šmankote, šmankote9e9e9e9, Jani, je1 miluju sovičky, ty sovičkove9 <a href="http://kojeazo.com">paktlesovn</a>edky jsou naprosto fažasne9! Ne1dhera! A ty jejich nožky a vykulene9 oči, faplně mě rozesme1ly:D
Chima 24.11.2015 06:42:
Ačkoliv jsem ženske1 takovfdm věcem nerozumedm přesto si mysledm že většed pte1kovinu lidem předhodit nelhmoi to už si ve1žně mysled že thank you lidičky jsou zbaveni selske9ho rozumu? Ať se jdou stydět nejle9pe do sklepa aby na ně nebylo vidět. http://dagwipfd.com [url=http://piuvwy.com]piuvwy[/url] [link=http://gxdoomplob.com]gxdoomplob[/link]

Přidat komentář



Captcha_image  

PARTNEŘI