KANCELÁŘ

Email:kancelar@siliconhill.cz
Telefon:+420 724 782 500

Koleje Strahov, blok 1,
1. patro, kancelář SU,
č. dveří 40 (na konci chodby vpravo) Google-map

InstallFest se zaměřuje na bezpečnost a internet, vyrábět se bude OpenCola

O víkendu 2. a 3. března proběhne na Karlově náměstí v Praze jedenáctý ročník konference InstallFest. Ve čtyřech sálech se budete moci dozvědět o novinkách v oblasti počítačové bezpečnosti, internetu, administrace a vývoje.

O prvním březnovém víkendu proběhne na Karlově náměstí tradiční konference InstallFest, která se zaměřuje na různá témata spojená nejen s Linuxem a svobodným softwarem. Nabídne dva přednáškové a dva workshopové sály, ve kterých bude možné si poslechnout 27 přednášek a zúčastnit se 13 praktických workshopů.

Vstup na konferenci je jako vždy zdarma, stačí se registrovat na webu konference.


Tématem letošního ročníku je počítačová bezpečnost a internet. Zazní například přednášky: Komu to věříme? Pohled mezi důvěryhodné certifikační autority, Bezpečnost internetových protokolů a webových aplikací před 20 lety a dnes, Jak se Internet brání sledování a cenzuře a mnoho dalších.

Na své si přijdou samozřejmě i vývojáři, pro které jsou připraveny přednášky: Úvod do staticky generovaných webů: proč je jekyll lepší než wordpress, Dokumentování software podle jeho životního cyklu, Generátory zdrojového kódu, Jazyk Go pro úplné začátečníky, PlatformIO tipy a triky a další.

Pro zájemce o ucelený přehled o kontejnerizaci je určeno sobotní odpoledne v druhém sále, kdy David Bečvařík, Michal Halenka, Tomáš Kukrál a Jakub Veverka seznámí na svých přednáškách účastníky s obecnými principy kontejnerizace aplikací a jejich nasazováním.

Pokud si chcete technologie prakticky vyzkoušet, jsou tu pro vás připraveny workshopy. Velký důraz je letos kladen na monitoring: Logování s ELK – ElasticSearch, Logstash, Kibana, Postavte vlastní monitorovací infrastrukturu a zjistěte, s kým komunikují vaše zařízení, Prometheus 101 a další. Čekají nás ale i zajímavé workshopy mimo oblast DevOps: Hromadná korespondence s Inkscape a Pythonem, Střih videa v Linuxu s Kdenlive a další.

Přednášet budou i aktivní členové klubu Silicon Hill. Pavel Dostál vám ukáže pokročilejší nastavení SSH v rámci své přednášky ~/.ssh/config. Adam Hořčica vám pomůže vytunit a efektivně používat patrně nejrozšířenější SSH klient pro Windows – PuTTY. A ve svém workshopu vám také představí PlatformIO – open-source ecosystem for IoT development.

Zajímavé lidi můžete také potkat u stánků, přijedou za vámi: Admins SH, Bastlíři SH, 3D tisk SH, ACTIVE 24, vpsFree, CZ.NIC, SUSE a další zajímavé projekty. Budete si moci promluvit s chytrými lidmi, sáhnout si na spoustu zajímavých věcí a dozvědět se něco nového.

Přednášky budou streamovány a natáčeny týmem AVC.SH ve 4K kvalitě. Novinkou bude testování asistivní technologie pro účastníky se zrakovými problémy, kdy bude možné si na místě na svém zařízení otevřít výstup od přednášejícího (slidy, ukázky, dema), jenž bude streamován skoro v reálném čase.

Kromě open-source softwaru a open-source hardwaru budeme mít tento ročník i o open-source food – chtěli bychom vyrobit OpenColu, nápoj, jehož recept je uvolněn pod svobodnou licencí GNU GPL. Přijďte první víkend v březnu na Karlovo náměstí zjistit, co je nového v otevřených hlavách milujících otevřený svět.


Marie Böhmová | 26. Únor 2019 | Akce

Komentáře k článku

K tomuto článku nebyl vložen žádný komentář, buď první!

Přidat komentář



Captcha_image  

PARTNEŘI