KANCELÁŘ

Email:kancelar@siliconhill.cz
Telefon:+420 724 782 500

Koleje Strahov, blok 1,
1. patro, kancelář SU,
č. dveří 40 (na konci chodby vpravo) Google-map

Desátý ročník konference InstallFest bude určen hlavně začátečníkům

O víkendu 3. a 4. března 2018 proběhne desátý ročník tradiční konference InstallFest, kterou pro odbornou veřejnost pořádá právě náš klub Silicon Hill. Letos opět proběhne na Karlově náměstí a bude zaměřená na začátečníky.


Jubilejní desátý ročník konference InstallFest bude opět probíhat první březnový víkend v budově ČVUT na Karlově náměstí v Praze. V loňském roce se konference přestěhovala do výrazně větších prostor, přesto zůstala hodně komunitní a osobní. Ve stejném duchu by měl proběhnout i letošní ročník – jako přátelské setkání lidí (nejen) z linuxové komunity.

Čeká nás 29 přednášek ve dvou sálech a k tomu 11 prakticky zaměřených workshopů, program je opět nabitý zajímavými tématy. „Letos jsme se v programu zaměřili více na začátečníky a chceme jim umožnit si věci prakticky vyzkoušet, proto jsme prodloužili sekci workshopů,“ říká hlavní organizátor Petr Hodač.

Čeká nás stavba domácí Wi-Fi sítě, bezpečná správa hesel, správa virtuálního serveru, základy e-mailové netikety a první nesmělé krůčky po příkazové řádce. Na své si přijdou ale i pokročilí uživatelé se zájmem o hodně technická témata: automatické síťové instalace, vývoj na Linuxu či analýza síťových měření v Pythonu.


Nebudou samozřejmě chybět tradiční hvězdy linuxových konferencí jako Lukáš Bařinka, Ondřej Caletka, Miro Hrončok či Petr Stehlík. Vojtěch Pavlík, vedoucí SUSE Labs, bude mluvit o populárních zranitelnostech Meltdown a Spectre. Přidá se ale spousta dalších přednášejících, kteří vám nabídnou pohled do svého umění a svých hlubokých znalostí. Už jen setkání s takovými osobnostmi je zážitek.

Přednášet budou i aktivní lidé z klubu Silicon Hill. Petr Hodač vás naučí základy Vimu za 20 min. Nabyté poznatky si budete moci vyzkoušet na workshopu Honzy Uhlíka VI [Esc] : s/$/M/. Petr Polášek poradí Jak na plošné spoje, jde to i open-source cestou?. V neposlední řadě si s předsedou klubu Václavem Pužmanem nainstalujeme Arch Linux.


Konference bude celá streamovaná a nahrávaná lidmi z projektu Audiovizuální centrum Silicon Hill, kteří se postarají o parádní 4K video. S přednášejícími, organizátory a ostatními účastníky můžete komunikovat pomocí Telegramu, Twitteru (#InstallFest) či Facebooku. Přesto se nepřipravte o osobní setkání a určitě přijďte.

Kromě toho se těšte na stánky se strahovskou sítí a servery, předváděčku elektronických hraček z Bastlírny SH, místní vimpivo, 3D tisk a nákup u LinuxMarketu. Užijete si také výbornou kávu, kterou vám opět připraví vpsFree.cz a Kofárna.

Těšte se a nezapomeňte se registrovat, ať se na vás taky dostane.


Marie Böhmová | 27. Únor 2018 | Akce

Komentáře k článku

Windows sux 28.2.2018 20:19:
mam dobry jmeno

Přidat komentář



Captcha_image  

PARTNEŘI