KANCELÁŘ

Email:kancelar@siliconhill.cz
Telefon:+420 724 782 500

Koleje Strahov, blok 1,
1. patro, kancelář SU,
č. dveří 40 (na konci chodby vpravo) Google-map

Protančené střevíce

Již bylo nesčetněkrát řečeno, že člověk je tvor společenský. Přiznejme si však, že studentské prostředí Strahova spíše inkliminovalo k večerům prosezeným u kompu, než k taneční zábavě. Plesová sezóna se týká i takové instituce jako je ČVUT, ať už se jedná o plesy studentské či reprezentativní, není na škodu umět i něco jiného pohyb na způsob šlapání zelí.

První myšlenka o uspořádaní strahovských tanečních se objevila počátkem října roku 2008. Pokud se najdou dostatečně aktivní lidé, dobrý nápad obvykle nemá daleko k realizaci. Ukázalo se, že po večerech lze použít velký sál ve školicím centru jako taneční parket. Díky poměrně dobrým studentským vztahům bylo v krátké době zajištěno nejen ozvučení sálu, lektoři i finanční podpora od klubu Silicon Hill. První lekce proběhla v pondělí 3. listopadu 2008 a organizátoři byli překvapeni nebývalým zájmem, do kurzu se zapsalo 44 párů, kterým se nemohlo pohodlně tančit. Tento fakt donutil organizátory rozdělit účastníky do tří kurzů podle jejich výkonnosti na začátečníky, pokročilé a extra pokročilé. Členové klubu Silicon Hill měli během zimního semestru účast na tanečních kurzech zcela zdarma a tyto večery pro ně byly příjemnou změnou. Pánové vytáhli své lakovky, kalhoty a košile, dámy měly slušivé společenské šaty a ladné křivky podtrhly botami s podpatkem. Studentská Unie pořádá tradiční ples, nejinak tomu bylo i letos a projektu se tak naskytla jedinečná příležitost, jak se veřejně prezentovat. Z vybraných účastníků se vykrystalizovala skupinka, která pod vedením lektorů pilně trénovala, aby se mohla blýsknout v tom nejlepším světle. 13. března 2009 se předtančení zdařilo. Pánové byli oblečeni v klasické černé, slečny se sladily do rudých šatů a tanci dodaly správný vášnivý náboj, když se před zraky publika vlnili do vášnivých latinskoamerických rytmů. Studenti v tancování našli nového koníčka, což mělo za následek vznik seskupení s názvem Taneční Klub Silicon Hill.

Od letního semestru jsou kurzy již zpoplatněny, zájem však neutichá a taneční se těší dobré návštěvnosti. Výuka probíhá pro začátečníky i pokročilé jednou týdně a členové TKSH mají tréninky dvakrát týdně, aby se mohli lépe připravit na reprezantaci klubu Silicon Hill na tanečních soutěžích. Aktuálně to bude soutěž Mistrovství ČR plesových formací, která se koná 1. května v Chrudimi, v překrásném novobarokním sále chrudimského Muzea. Každoročně se této soutěže účastní kolem třiceti plesových formací. Konkurence bude velká a boj o každé místo velice těžký.

Pavla Slezáková, PR Silicon Hill Pavel Vít, lektor


admin | 9. Květen 2009 | Projekty

Komentáře k článku

Evgenii 24.1.2013 02:49:
Agree just like these two ladies.Adrienne Clarkson, Wu Bingzhi 伍冰枝 fremor Governess General of Canada representing the Queen in Canada, and Elaine Chao Xiao Lan 趙小蘭 current Secretary of Labour with the US Bush Administration.They were chinese origin but they disclaimed for being chineseWhen they were being appointed china taiwan Hong Kong sending in congratulations......華人之光!!!hahaha made both of them feared and no visitng China for years.
vigbzm 25.1.2013 18:33:
XXKkwt , [url=http://xniydwpebmrc.com/]xniydwpebmrc[/url], [link=http://jggrulemgsdc.com/]jggrulemgsdc[/link], http://ecbrchrgkcrm.com/

Přidat komentář



Captcha_image  

PARTNEŘI