Rozhovor s Pavlou Slezákovou, CKZ - Silicon Hill

img_3970-kopie

Pavla Slezáková (Čarodějka) a Radek Beňo (Seth) - PR, foto: Sedobar

1. Můžeš nám nastínit, co všechno v současné době pro klub děláš?

Především je to projekt výtvarka, který si tu hýčkám od plenek. Dále funguji na postu redaktorky v PR sekci, takže mi na bedrech leží mailinfo, veškeré informace v médiích a tisku. V neposlední řadě musím také jmenovat volenou funkci CKZ a to pro mě znamená hlasovací právo při zasedání představenstva klubu Silicon Hill. K tomu organizace akcí jako byl Missák Strahov nebo MikulaSH, to bylo obzvláště vydařené. Půjčila jsem si u babičky kostýmy a ušila jsem stříbrné sáčky na sladkosti, kterým byli odměňováni aktivní lidé, pokud řekli pěknou básničku.

2. Kdo nebo co Tě k tomu přivedlo, jaká byla Tvá původní motivace stát se aktivním členem klubu?

Na to mohu odpovědět zcela přesně.b Bylo to počátkem roku 2007, to jsem ještě bydlela na bloku 5, kde dělal zástupce Kaspik (Jaromír Kašpar). Než se stal předsedou klubu, působil jako projektový manager. Znáš to, slovo dalo slovo… hledala jsem tenkrát místo, kde bych mohla nechat schnout mé olejomalby a tak to šlo ráz na ráz. Založila jsem výtvarný ateliér, který funguje dodnes, prošla jsem si také postem kolejní manažerky a postupně se to nabalovalo.

3. Jaké jsou Tvé plány do budoucna, co se týče působení v klubu?

Ráda bych za sebe našla adekvátního následovníka na pozici vedoucího Výtvarného ateliéru, rozhodně chci setrvat na Strahově do konce svého mandátu celokloklubového zástupce. Co se týče sekce PR, tak doufám v hladký přechod na novou redaktorku, snad si ji za půl roku „vychovám“. Ráda bych se odstěhovala s pocitem, že tu po mně nejen něco zůstalo, ale že to mělo smysl a pokračuje se v tom.

4. Jak se Ti daří skloubit všechny aktivity v klubu s reálným životem?

Občas dost těžko, slovy klasika: „vše záleží na tom, jestli spíš každý druhý nebo třetí den:-)
Ale vážně… vždycky to nějak jde. Pracuji na full time, do toho škola a pak sport a Silicon Hill. Naštěstí jsou relativně volné víkendy, stihnout se toho dá spousta, stačí jen chtít. Někdy přicházejí výzvy, třeba teď před InstallFestem – namalovat hedvábné kravaty pro přednášející, ručně šestnáct kousků. Když jsem malovala ještě půllitříky jako upomínkový předmět pro hlavní organizátroy, viděla jsem tučňáky už všude :-) Ale radost a pochvala od obdarovaných nakonec potěší :-)

Půllitr s tučňáčkem, foto: Sedobar

Půllitr s tučňáčkem, foto: Sedobar

5. Kolik času Ti zabere mailinfo?

Ono nejde jen o mou práci čistě na textu, ale jedná také o články o novinkách nebo reportáže z akcí pořádaných klubem či na Strahově. Je potřeba si uvědomit, že například v technické sekci nemám úplné znalosti, takže musí pomoci povolanější. Tady musím zaklepat, že kluci fungují opravdu na první požádání, což je super. Dál je to sesbírání informací, které přijdou e-mailem od přispěvovatelů, ať od zástupců bloku či vedoucích projektů a zástupců z různých částí SH.
Mým cílem je, aby mailinfo nemělo jen „read only“ charakter, ale aby bylo využito ke komunikaci mezi členy klubu, proto vyzýváme čtenáře k zasílání fotografií ze stavění sněhuláků na Strahově, oblíbených poloh s notebookem či odpovědí na soutěže.

6. Jaký nejbláznivější nápad se Ti povedlo uvést v realitu během Tvého působení na Strahově?

img_4562

Zápasy v bahně, foto: Sedobar

No, tak jsem hrozně hrdá na dvojsmyslné názvy speciálních vydání výtvarky. Ale zřejmě narážíš na divácky atraktivní zápasy v bahně. Mám ve svém bližším okruhu pár kamarádek, které jsou ochotné díky dávce exibicionismu v sobě vystoupit v plavkách a hrát si chvíli na čuňátka. Je to především o legraci, tudíž musím dbát u přípravy především na bezpečnost. Jen striktní dodržování pravidel ale nestačí. Vzhledem k tomu, že akce probíhá open air, bahno je teplé, což pomáhá stejně jako vypodložení bazénku žínkami eliminovat zranění. Akce proběhla dvakrát a pokaždé se obešla k mé radosti bez zranění. Bohužel při akci Strahov Open Air nám nepřálo počasí, uspořádat zápasy při sněžení by byl už hazard se zdravím. Doufám ale, že se již vyčasí na akci SHOW.

7. Odděluješ striktně oblasti, kde jsi aktivní, nebo se je snažíš propojit?

Už bylo několikrát řečeno, že všechno se vším souvisí. Rozhodně se snažím propojit co se dá… mezi PR a výtvarkou to jde výborně. Zmiňovala jsem třeba kravaty, dále malování log SH na hrnečky či mističky. Ale třeba i soutěž se Strahováčkem. Postavička vznikala také v mých rukou…
Co se týče spolupráce, snažím se ji v klubu prosazovat také mezi subjekty spadající pod ČVUT. Aktuálně je to například Dámský klub ČVUT a Karierní centrum ČVUT.

8. Máš nějaké další realizovatelné nápady?

Určitě třeba blokové hry, něco jako olympiáda, ale mezi bloky. Každý zástupce bloku by si vybral svůj team složený z registrátorů a přihlášených zájemců z bloku. Ale uvidíme, jak vyjde čas, předpokládám, že to bude náročné na organizaci.

Děkujeme za rozhovor a budeme se těšit na realizaci Tvých plánů! :-)

Otázky pokládala Barbora Šedová


Barbora Šedová | 17. Březen 2010 | Rozhovory

Komentáře k článku

K tomuto článku nebyl vložen žádný komentář, buď první!

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.