Rozhovor s kandidátem na KRÁLE PRAŽSKÉHO MAJÁLESU 2011 - Silicon Hill

Pro dubnové mailinfo poskytl ochotně rozhovor Tomáš Kouřim, známý pod nickem TOOM da Moa, který byl 31. 3. 2011 zvolen odbornou porotou jako kandidát na Krále Pražského majálesu 2011.

TOOM da Moa, kandidát na Krále Pražského majálesu 2011

TOOM da Moa, kandidát na Krále Pražského majálesu 2011

1. Tomáš Kouřim alias TOOM da Moa, můžeš to nějak vysvětlit?

Tomáš je celkem běžné jméno, chtěl jsem se tedy odlišit, takže jsem jen zdvojil „O“ a zvětšil písmo. K prostřednímu „da“ mě neinspiroval nikdo jiný, než český velikán Jára da Cimrman. Moa je pak vzpomínka na pohodové dětství, jedná se o ne zcela známou postavičku z dětských her.

2. Stal ses kandidátem na krále Majálesu 2011, kde budeš hájit barvy ČVUT. Kdo/co Tě přivedlo vůbec k tomu, aby ses přihlásil  do  boje?

To byla náhoda, já si to toho na webu SU ani nevšiml, ale bavil jsem se s Worwem (Radim Roška – předseda klubu Silicon Hill, pozn. redakce), který mi možnost kandidatury zmínil. Shodli jsme se, že splňuji kritéria výběru a já jsem pro každou špatnost, takže jsem už ani s přihlášením neváhal.

3. Proč si myslíš, že vybrala porota Tebe, čím si ji podle Tvého názoru přesvědčil?

Byl jsem asi nejlepší, to nestačí? Ne, vážně, vážím si protikandidátů, v těch disciplínách, které holky připravily to nebylo nic snadného. Ale šel jsem do toho s tím, že chci vyhrát a tak jsem to i prezentoval, což mohlo zvýšit mé šance. Domnívám se,  že jsem měl dobré úvodní kolo, kdy jsme se měli porotě představit.

Korunovace Tomáše, 31.3. 2011

Korunovace Tomáše, 31.3. 2011

4. Při volbě krále padla spousta otázek, stále však nevíme, co dělá náš král ve volném čase, jaké má koníčky?

To myslíš ty 2 minuty denně, které mi zbydou:-)? To nedělám vůbec nic!
Kromě školních a pracovních povinností mi bere hodně času sport. Aktuálně hraji fotbal, florbal a vysokoškolskou tenisovou  ligu. Nedávno jsem si vyzkoušel Pražský půlmaraton.

5. Vzhledem k Tvým aktivitám i při FJFI si užíváš studentský život naplno, jaké máš plány na léto?

Léto ve smyslu prázdnin pro mě začne v květnu, chystám se do USA za kamarády, se kterými jsem loni studoval.
Později určitě budou nějaké fotbalové turnaje, možná vyrazíme s přáteli do Chorvatska na kolo. A samozřejmě doufám, že si  budu moci užít „královský“ život!

6. Nebudeme zastírat ani Tvou politickou kariéru v rámci ČVUT. Aktuálně se účastníš jednání mezi SÚZ a SU ČVUT při paličivých otázkách nájmů a zdražování kolejného, prozradíš něco ze zákulisí?

Na jednu stranu je jasné, že společně s inflací rostou náklady, ale není možné vše řešit prostým promítnutím nákladů do cen.
Stejně jako v ostatních  společnostech je třeba hledat jiné cesty, aby zdražování výsledného produktu, v našem případě ubytování, byla až ta poslední varianta.
Určitě nás zajímá efektivita hospodaření SÚZ a budeme se snažit najít rezervy, ale  především bychom chtěli, aby si vedení jak SÚZ, tak i ČVUT, uvědomilo, že kolej má být především levné a kvalitní ubytování pro studenty.
Myslím, že každý si uvědomí, že vysoká škola není jen o přednáškách, studiu a trojných integrálech, ale o cenných zkušenostech, přátelství na celý život, s čímž je právě ubytování na kolejích spjato.
Domnívám se, že současný trend, kdy studenti odcházejí z kolejí do privátů, je špatný. Univerzita špičkové evropské kvality,  jakou chce ČVUT být, by proti němu měla bojovat.

6. Pražský majáles se blíží, vzkázal bys něco studentům ČVUT v souvislosti s tím, aby Tě přišli podpořit?

Rozhodně ať neváhají přijít 6.5. rovnou na Majáles nejlépe v modré barvě ČVUT! Nenecháme se převálcovat jinou universitou!  Těším se na Vás!
Ať se v případě zájmu přidají na mou FAN stránku na fb, kde se dozví všechny důležité informace o průběhu kampaně.

Děkujeme za rozhovor a držíme 6.5. 2011 pěsti!


Pavla Slezáková | 15. Duben 2011 | Rozhovory

Komentáře k článku

Antonello 7.7.2015 16:51:
I would love to win the blanket with the yelolw trim because I absolutely love every bit of it and it goes with my nursery perfectly! You are so talented and have such great style. I am having a little girl in over a month and am in need of your style in her nursery! Everything about the blanket is to die for and it would make my year to be chosen to win your blanket. Thanks for your talent!
Coralee 8.7.2015 08:12:
My hat is off to your astute command over this <a href="http://fakltqk.com">tovio-brapc!</a>
Vina 10.7.2015 06:11:
Wonderful exapanltion of facts available here. http://zgegqll.com [url=http://hbfhqs.com]hbfhqs[/url] [link=http://ozzjxtxgi.com]ozzjxtxgi[/link]
Mike 11.7.2015 23:24:
I feel a bit silly admitting this, but for the last two years <a href="http://jbhrtqd.com">wheevenr</a> I see something cute for babies, I buy it. That way I now have a small collection of beautiful things for my child that is not even here yet (though hopefully will be soon). Your blanket (gray edge) should absolutely be in that collection, together with the Apple Papple print I already have from your shop!
Sameera 14.7.2015 13:29:
My 1 year old boy would love the one with grey! I like to see how cozy my boy can be wrapped with this beuitufal blanket. My 4 years old boy also would love to play with the blanket to create his imaginary world. We will move to a new house 2 weeks later so it would be a memorial gift to them. Thank you for such a lovely giveaway! http://pcqctududop.com [url=http://xtrbnpnrddz.com]xtrbnpnrddz[/url] [link=http://tiipahzdol.com]tiipahzdol[/link]

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.