PRAŽSKÝ MAJÁLES 2011 – volba krále - Silicon Hill

Snad jen slepí a hluší by přehlédli konání Majálesu 2011 v pražské Stromovce v pátek 6.5. 2011.
Již během čtvrtečního večera začaly na travnaté ploše v Holešovicích vyrůstat stany, stánky a pódia. Hlavní areál s placeným vstupem byl oplocen a univerzitní free zóna byla v noci hlídána ochrankou. V pátek ráno se jen dolaďovalo, aby si všichni mohli užít Majálesový průvod. Králové, jejich družiny i s alegorickými vozy si dali dostaveníčko na Náměstí Republiky, odkud vyrazili do místa konání.  Kazdá universita byla odlišována barvou a naše lví komando ČVUT bylo v modré!
Zóna ČVUT byla díky koordinátorce Táně Havlové opravdu vymazlená a lákala kolemjdoucí na formuli, wii, stojní hry, „chill out“ ve fatboyi, ale i možnost zaskákat si rytmu oblíbené písně s programem Stepmania.
Během slunečného odpoledne museli králové splnit několik zábavných disciplín – každá universita si připravila nějakou zajímavou soutěžní hru, dále kandidáti  předvedli své charisma při tanci s Misskami a se svou družinou měli za úkol postavit lidskou pyramidu.

Na oddělení zrna od plev došlo při volné soutěžní disciplíně. Kandidát z VŠE předvedl společně s několika slečnami křepčení, které se podobalo tanci. Kandidáti z ČZU a UK shodně recitovali modifovanou verzi proslulé české klasiky „Máj„. Ovšem až kandidát ČVUT, Toom da Moa, dokázal publikum přivést do varu, když na hlavním pódiu dokázal pouze s pomocí svých úst rozepnout 15 podprsenek během jediné minuty! Tímto se zapsal nejen do paměti přihlížejících, ale také do Guinessovy knihy rekordů! Bohužel, jak se později ukázalo, ani tento úspěch na vítězství nestačil. O vítězném kandidátovi totiž rozhodl počet vybraných útržků vstupenek, které pro krále družina sbírala. Styl VŠE, který rozhodně neodpovídal fair play, rozhořčil ostatní kandidáty natolik, že v zákulisí těsně před vyhlášením chtěli vyhlásit triumvirát! Toom da Moa v souladu se svým mottem „Se mnou bez pohlavních nemocí“ vhodil při posledním výstupu na hlavní stage do publika desítky kondomů. Před zraky diváků přijal gratulace rektorů a primátora hl. města Prahy kandidát VŠE, Bobek Veliký (Pavel Bobkoff).

Toom da Moa se zapisuje do Guinessova knihy rekordů, zdroj: Ladislav Vlček

Toom da Moa se zapisuje do Guinessova knihy rekordů, zdroj: Ladislav Vlček

A snad právě díky způsobu volby moc velký aplaus nesklidil. Nezbývá tedy věřit, že do příštího ročníku zvolí organizátoři spravedlivější výběr krále.
A co na to náš rektor, pan Havlíček? „ČVUT sice nevyhrálo, ale je stejně nejlepší!“, zvolal do mikrovonu bezprostředně po vyhlášení výsledků. Děkujeme za tato povzbudivá slova a věříme, že mezi studenty se do příštího ročníku najde kandidát, který ostatní zmákne malíčkem levé ruky :-)

A jak kontroverzně a slunečně vidí Majáles ČZU je možné si přečíst v jejich internetovém zpravodajství.

Reportáž o hudební stránce Majálesu zpracoval dobře třeba portál topzine.cz


Pavla Slezáková | 12. Květen 2011 | Akce

Komentáře k článku

Mujovo 24.6.2013 08:51:
Third Flower My spouse and that i have adlraey been now delighted that Albert could carry out his reports due to the tips he had by way of your web content. It is actually now and again perplexing to only often be making a gift of ways which many people might have
Makaila 11.5.2016 13:09:
You are so awesome for helping me solve this myetrsy.
Nibby 11.5.2016 15:50:
Alla NASA dovrebbero assumere qualche archivista della RAI che ancora oggi ci propinano gli spettacoli di Vianello di 50 anni fa.Che peccato, magari analizzando i video perduti si sarebbero visti i cavi attaccati agli zaini degli astro-attori. Uncoi9;oc&as3#ne mancata :(
Gracye 13.5.2016 17:57:
That is correct Femke. The license is only consumed when BunisessObjects runs the publication. Once it is sent out the end users can view the dashboard as many times as they want and they will not hit a license because the data is not live. Scheduling and publications are always solutions when users do not need live (real time) data. http://jkblsuhvo.com [url=http://axbrcylkju.com]axbrcylkju[/url] [link=http://axeekgnqx.com]axeekgnqx[/link]

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.