Viva la Blok X - Silicon Hill

Obecně je známo, že na každém bloku to funguje tak trochu jinak a nový studentík musí i několikrát změnit blok, než najde ten pravý, vyhovující jeho požadavkům (v rámci strahovských možností). Nejčastějšími kritérii jsou pak zejména kolektiv (architekti nechtějí bydlet na jednom bloku s FELáky/FIŤáky), noční klid (člověk se dvakrát vyspí a je zkouškové) a druh a stav společenských (párty) místností.

Blok 10 aneb když vládne špína, smrad a hluk

Za největší underground se už roky považuje slavný BLOK X. Oprýskaný zevnějšek, chybějící světelná tabule čísla bloku a mnoho historek pamětníků tomu nasvědčuje. Jak to ale doopravdy je, ví jen ti zasvěcení, kteří neradi mluví o světlých stránkách, aby nebyla poškozena slavná, špatná pověst tohoto místa vyvrhelů.

Doba, kdy na bloku vládla špína a smrad, je už roky tatam. Není sice možné říct, že by to zde bylo vypulírované jako na gynekologii (i když pár samouků by se zde našlo), ale již několik měsíců nebyla v kuchyňkách hlášena žádná větší krysa nebo podobná havěť (pokud nepočítám vegetariány). Také máme jednoho z nejlepších uklízečů na celém Strahově. Ve svém volnu chodí do práce i v neděli a přes svátky (klobouk dolů) a po megapárty, jako bývá naše infoschůzka (samozřejmě ta nejlepší), nadává do prdelí jen okolo půl hodiny (což je úspěch, předchozí uklízečka špačkovala celý měsíc).
Další zvláštností bloku X je speciální čistící komando, které v pravidelných intervalech občasného charakteru čistí kachličky, pisoáry i záchody unikátní metodou založenou na bázi „čvachtání“. O podrobnostech této metody bohužel není možné mluvit z důvodů zachování know-how.

Posuzovat úroveň nočního hluku na našem bloku není lehký úkol. Obecně záleží na tom, jak moc (a jak často) jste nalití. Znám zde mnoho lidí, kteří se hluku postavili čelem a úspěšně se s ním vypořádali jednou pro vždy. Je pravda, že člověk je moc často střízlivé nevidí, ale zároveň si nikdy na hluk nestěžovali, ba naopak! Měli jsme i člověka, který si vyloženě pochvaloval, jaký božský klid na tomto bloku vládne. Když jsem se jej s vykulenýma očima, poté, co jsem chvíli uvažoval, zda si zrovna nestřihl lajnu, zeptal, kde bydlel předtím, s povzdechem odpověděl „Tož jako šeci, přece na pile.“

Největší problém při řešení velkého hluku je přímo v lidech, kterým hluk vadí, tedy zejména v prvácích. Ti se ani neobtěžují přijít na párty a domluvit se. Dokonce kašlou i na vrátné, rovnou volají bengáče a místo, aby zašli problém řešit s hospodářkou, píšou stížnosti na SÚZ. Takže zde je návod, jak situaci řešit: 
  1. Nevolat bengáče!
  2. Nepsat stížnost na SÚZ.
  3. Zajít na místo, kde se párty koná a začít vyhrožovat. Např. takto: „Jestli mi okamžitě nedáte do ruky flašku, půjdu si stěžovat na vrátnici!“ Osobně mám s touto metodou naprosto výborné výsledky.
  4. Vypít jen tolik, aby byl člověk schopný dojít zpět na pokoj a nemusel to vzít přes dvě hodiny trvající výlet na kabinku nejbližších záchodů.
  5. Informovat spolubydlícího/spolubydlící o tom, že situace se vlastně vyřešila sama, a rychle usnout.
  6. Nestěžovat si hospodářce, ale jít případnou nespokojenost vyřešit za organizátory akce (lahváč jako pozornost a vyprošťovák neurazí).
A jako poslední možnost, pokud už je párty opravdu nad hranicí normálního chápání, zkuste zajít za zástupcem bloku nebo síťovým adminem. Často je v jejich silách vyřešit situaci tak, aby se koza nažrala a vlk se ani neobjevil.

Blok X dodává také celou řadu schopných a aktivních lidí do klubu a také je jedním z největších půjčovatelů vybavení a nářadí na Strahově. Určitě již mnoho z vás si k nám přišlo půjčit proslulou „Brtačku“. Staráme se také o vaše zdraví a pitný režim, což vyžaduje udržovat pípy v neustálé   pohotovosti a technické způsobilosti.

Informovanost na našem bloku také nevázne. Na každé infoschůzce nás to stojí mnoho sudů nalít do vás veškeré potřebné informace. Pokud je to přeci jen málo, sledujte mailinfo a choďte na naše koordinační schůzky s názvem „Kulatý stůl s hranatými rohy“ (pozvánka se posílá do mailové konference bloku).

Při psaní o tom, jak super je náš blok, by člověk mohl pít hodiny. Ale pokud chcete opravdu poznat dění u nás, určitě nepropásněte podzimní infoschůzku.


Autor: Jindřich Stibůrek


Adam Hořčica | 20. Duben 2015 | Ostatní

Komentáře k článku

Sam 14.11.2015 14:11:
A little rationality lifts the quality of the debate here. Thanks for cognributint!
Arsmith 20.11.2015 04:35:
Now I feel <a href="http://ukfqiprs.com">stidup.</a> That's cleared it up for me
Hany 24.11.2015 06:42:
I have exactly what info I want. Check, please. Wait, it's free? Awoseme! http://ifguudqsw.com [url=http://cdexsavtj.com]cdexsavtj[/url] [link=http://blnxmsv.com]blnxmsv[/link]

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.