Projekt Studentská krev - Silicon Hill

<p>
<strong>Hlavním cílem projektu je oslovení nových dárců krve z řad studentů vysokých škol, či středních škol. Přiblížení problematiky darování krve nenásilnou formou má naučit studenty bezpříspěvkovému pravidelnému darování krve na transfúzních odděleních. Naší cílovou skupinou jsou studenti ve věku 18-26 let, ale máme zkušenosti ze tří předchozích ročníků Studentské krve, že akce oslovila jak mladší tak i starší generaci.</strong></p>

<p style="text-align:center">
<img src="/uploads/logo_studentska_krev.jpg" alt="Studentská krev">
</p>

<h3>Loňský ročník projektu Studentská krev</h3>
<p>
Minulý ročník (3. ročník) projektu <strong>Studentská krev</strong> v období podzim 2011 a jaro 2012 pokračovala spolupráce s kolejním klubem <strong>Silicon Hill</strong>. Seminář o darvonání krve se uskutečnil <strong>29.2. 2012 na koleji Strahov</strong>. Na koleji Podolí se posléze uskutečnila Beseda na téma dárcovství krve. Minulý byl podpořen sponzorem Starbucks, který zajistil pro účastníky projektu – dárce a prvodárce – vouchery na nápoj zdarma. Projekt byl financován z Fondu studentských projektů ČVUT a fondu prezidenta Studentské Unie ČVUT. Odbornou část si vzal opět na starost Český červený kříž, který domluvil spolupráci se všemi transfúzními odděleními v Praze (jmenovitě ÚHKT, FTN, VFN, FNKV a ÚVN). Do ročníku Studentská krev se zapojilo celkem 194 dárců z toho cca 50 prvodárců, kteří obdrželi triko s logem akce Studentská krev a voucher na nápoj (Starbucks).
V tomto ročníku se nově na vydávání triček podílela organizace IAESTE, která je součástí Studentské Unie ČVUT. Výdejní místo bylo v areálu ČVUT-Praze Dejvicích. Na jaře se k nám připojila další univerzita a to Česká zemědělská univerzita prostřednictvím klubu AIESEC. Dalším mediálním partnerem se stal Český rozhlas. Spolupracovali jsme s ním na akci <strong>Daruj krev s Českým rozhlasem</strong> a navzájem jsme naše projekty propagovali.
</p>

<h3>Projekt Studentská krev – nadcházející období</h3>
<p>
V letošním ročníku projektu se dne <strong>21.11. 2012 od 13 hodin</strong> uskuteční <strong>Seminář o bezpříspěvkovém dárcovství krve</strong> v zasedací místnosti děkanátu 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, která bude za účasti odborníků z transfuzních stanic v Praze. Na 1. LF UK letos spolupracujeme se Spolkem mediků českých a jejich projektem "Studentská kapka krve". Zvídaví studenti se mohou na semináři dovědět informace o životodárné tekutině a jejím darování. Seminář odborně zajišťuje Český červený kříž.
</p>
<p>
Událost na Facebooku:  <a href="http://www.facebook.com/events/203545073113461/">Seminář na 1. LF UK</a> 
</p>
<p>
Základem akce Studentská krev je, že každý student, který daruje krev na kterékoliv transfúzní stanici v ČR v období 15.10. 2012 do 31.5. 2013, může mimo dobrého pocitu, získat triko s logem akce Studentská krev a voucher na lístky do divadla Hybernia. Akce Studentská krev je primárně organizována studentskými kluby, které jsou součástí Studenské unie ČVUT (IAESTE, Pod-O-Lee), Studentské unie ČZU (AIESEC), Studentské unie UK (SMČ) a Stavovské unie studentů (IAESTE na VŠB –TU Ostrava). Výdejní místa odměn jsou nově na úřadech Oblastního spolku ČČK Praha 1 a OS ČČK Ostrava. Touto cestou chceme poděkovat sponzorům <a href="http://www.ferona.cz/">Ferona</a> a <a href="http://www.muzikal-zvonik.cz/">Musical production</a>, díky kterým je možnost získat odměnu v rámci projektu.
</p>
<p>
Všechny důležité informace se mohou studenti dozvědět na webových stránkách projektu: <a href="http://www.studentskakrev.cz/">www.studentskakrev.cz</a>.
</p>
<p>
Projekt Studentská krev využívá i propagaci prostřednictvím sociální sítě <a href="www.facebook.cz/studentskakrev">Facebook</a> , kde se můžete přidat jako fanoušek stránky.</p>
<p>
Akce Studentská krev se dostala do podvědomí již hodně lidem a doufáme, že další ročník napomůže propagaci i do dalších univerzitních měst. Cílem této akce je motivovat mladé lidi (studenty) k prvnímu kroku darování, důležitosti právě bezpříspěvkového dárcovství krve a aby se posléze stali pravidelnými dárci krve a krevních složek na transfúzních odděleních.
</p>
<p style="text-align:right">
Koordinátorka projektu Studentská krev - Lenka Zuská
</p>

| 19. Listopad 2012 | Akce

Komentáře k článku

K tomuto článku nebyl vložen žádný komentář, buď první!

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.