Blokové hry 2013 LS - Noční bojovka - Silicon Hill


Pokud jste ve čtvrtek 11. 4. 2013 v noci zavítali do zahrady Kinských, mohli jste narazit na skupinky studentů běhajících za fáborky, chytajících žáby nebo lezoucích do jezírka. Jestli jste si mysleli, že se zbláznili z náročného studia, tak vás mohu ujistit, že šlo jen o další ze série strahovských Blokových her.

Hra spočívala v projití cesty zahradou Kinských, která byla označena růžovými fáborky Na této trase čekalo několik náročných a vysilujících úkolů testujících schopnosti všech bojovníků: sebrat pět druhů listů, složit básničku obsahující slova jako například „strojař“ a „máslo“, změřit hloubku zdejšího jezírka a přinést z něj vodu, přinést šišku, opatřit si nějaké zvíře, namalovat jednomu spolubojovníkovi z bloku na obličej vtipný obrázek a nakonec vzpomenout si, kolik svíček po cestě potkali.

Čtení básniček

Čtení básniček

Překvapivě nezvládnutelným úkolem se stalo právě počítání svíček. Někteří nejspíše kolem každé prošli několikrát, protože ke chtěnému číslu čtyři se nikdo nedopočítal a některé odhady se vyšplhaly až k cifře 13. „Báli jsme se hlavně úkolu se zvířetem, protože když jsme tuto hru plánovali, bylo zde ještě pět centimetrů sněhu,“ prozradil jeden z organizátorů. Tuto misi ale splnili všichni výborně, ať už díky všudypřítomným žábám nebo stonožkám.

Někteří válečníci, nejspíše očekávajíc noc prožitou vojenskou misí, dorazili i s lahvemi piva či jinými alkoholickými nápoji doufaje, že nepřítele při boji buď opijí nebo podplatí a tím získají výhodu. „Čekali jsme, kdy už konečně přijde ta bitva, ale dostávali jsme jen mírové úkoly,“ zklamaně sdělil jeden z účastníků.

Počítání listů

Počítání listů

Jednotlivé týmy začínaly svoji pouť postupně v pětiminutových intervalech. Na konci se jim změřil čas a případně přidalo pět minut za každý nesplněný úkol. Nejrychleji se celou dráhou probojoval blok 2. Díky tomu, že použili žolíka, stouplo jejich celkové skóre o celých 20 bodů. Na druhém místě o několik minut později skončil blok 5 a jako třetí měly nejrychleji splněny všechny úkoly bloky 6 a 4. Druhý jmenovaný ale také využil možnost zdvojnásobení a přilepšil si do souhrnné tabulky šestnácti body.

Tentokrát neomezený počet členů týmu některé bloky pochopily opačně a myslely si, že jde o omezení zespoda. Ani tak ale šestka se dvěma soutěžícími neobsadila poslední místo.

Nikdo se během celé akce neztratil a snad žádná ze žab toulajících se parkem nepřišla k újmě. Příští bloková hra je naplánována na 25. 4. 2013, kde budou létat nejen frisbee, ale kolem něj i soutěživí Strahováci.


Petr Kaštánek | 19. Duben 2013 | Blokové hry

Připojená fotogalerie

Thumb_bojovka15-bypk-
2013 - Blokové hry LS - Noční Bojovka

Komentáře k článku

K tomuto článku nebyl vložen žádný komentář, buď první!

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.