Jak se tančí na Strahově - Silicon Hill

Pokud by si někdo myslel, že „chodit do tanečních“ je záležitostí maximálně střední školy, byl by na kolejích Strahov rychle vyveden z omylu. Tamější vysokoškoláci se standardnímu i latinskoamerickému tanci věnují často a s nadšením.

V zimním semestru 2008 se na Strahově v rámci studentského klubu Silicon Hill rozjel projekt taneční. Hned na první výukové hodině byl zaznamenán nečekaný zájem z řad studenstva (dorazilo přes 100 tancechtivých) a proto byly původně jednotné taneční kurzy rozděleny do tří skupin: začátečníci, mírně pokročilí a pokročilí. Každá skupina má dva tréninky týdně a všechny tyto kurzy vede ve velmi přátelské a uvolněné atmosféře zkušený pár – Pavel Vít s partnerkou Kristinou Zaslavskou.

Těžko říct, čí to byl vlastně nápad, ale kdosi přišel s tím, že by se z těchto úrovní mohlo vybrat několik párů a nacvičit choreografii, se kterou bychom vystoupili na studentském plese ČVUT. Od nápadu nebylo daleko k realizaci a Taneční klub Silicon Hill byl na světě. Po pár měsících trénování se pak zrodila i choreografie s názvem Red Devil´s Tango. Jedná se o latinskoamerickou formaci pro osm párů, které postupně zatančí tango, chachu, sambu a rumbu.

plesove-choreografie

Předtančení mělo na plese úspěch a proto naši trenéři přišli s myšlenkou zkusit si s choreografií i zasoutěžit. A protože to nejsou žádní troškaři, vybrali hned napoprvé Mistrovství České republiky v plesových formacích, které se konalo 1. 5. 2009 v Chrudimi. Do tohoto malebného městečka se na prvního máje sjelo 19 tanečních klubů z celé republiky a dokonce i jeden zahraniční host (taneční škola ze Žiliny), dohromady s 27 soutěžními choreografiemi. Konkurence byla tudíž veliká a ambice všech přítomných taktéž. Po prostorových zkouškách, které probíhaly již od časných ranních hodin a na kterých již bylo možno posudit úroveň jednotlivých klubů, propukla ta pravá soutěžní horečka. Šatny účinkujících zaplnil aerosol ze sprejů na vlasy, vzduchem málem vířil pudr… všude se zkrátka česalo, líčilo, lepily se řasy, čistily se boty a celkově zavládl docela slušný chaos. Nakonec byly jednotliví tanečníci proměněni k nepoznání a perfektně nachystaní na slavnostní nástup všech skupin, po kterém už následovala přehlídka jednotlivých choreografií. Náš taneční klub si svých pět minut slávy i přes lehkou nervozitu příjemně užil, protože nám bylo jasné, že po půl roce společného tančení by bylo bláhové pomýšlet na výhru (obzvlášť v konkurenci formací, které profesionálně tančí několik let). Naše 24. místo nás tedy nakonec velice příjemně překvapilo a z Chrudimi jsme odjížděli s pocitem slušně odvedené práce a nabiti novými zážitky.

Kristýna Horáčková, tanečnice


Kristýna Horáčková | 11. Květen 2009 | Ostatní

Komentáře k článku

Darko 31.10.2012 21:39:
Pues multa 1: nos subimos al tranveda, edbamos con gueda, acabe1bamos de copmrar los tickets. Se acerca un revisor y menos otra amiga y yo a todos les habeda dado tiempo a 'ticar' menos a nosotras, multaza de casi 40 . La gueda empezf3 a pelearse con el revisor para ver si era oficial o un impostor (que tambie9n los hay...). Multa 2: camino de la estacif3n de autobuses para irnos a Viena, no encontramos un paso de cebra y como no vienen coches decidimos cruzar, una pareja de la policeda espere1ndonos al otro lado de la calle...multa de 20 , y porque nos dicen que van a ser 'buenos'. Mientras tanto siguen cruzando praguenses por el mismo sitio que nosotros sin ser multados... y los policedas se reedan cuando se lo decedamos El timo: vemos un bar tedpico, y miramos el menfa, nos parece razonable. Entramos, nos dan siete vueltas y nos sientan, empiezan a llevarnos pan y mantequilla, salsas...al final la cuenta incluyf3 todo y me1s. Casi a 50 por cabeza, no veas la cara de tontos que se nos quedf3! encima fue el 1ba dia que llegamos!!Acabamos comiendo el resto del viaje en McDonalds y derivados...no veas como terminf3 mi estf3mago(fue el viaje fin de carrera).Que9 testamento he escrito!!
fmwqpqoohcc 1.11.2012 14:29:
6tmRYr <a href="http://enzqfzhayxqe.com/">enzqfzhayxqe</a>
fxgaxuzc 1.11.2012 23:27:
Qza9mL , [url=http://ynhzppfvttgm.com/]ynhzppfvttgm[/url], [link=http://ofgozgaeekiz.com/]ofgozgaeekiz[/link], http://urvloldxjwdw.com/

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.