Něco málo o TV na Strahově - Silicon Hill

blok4-tv V současné době jsou na bloku 4 nainstalovány antény pro příjem jak pozemního (DVB-T), tak i satelitního (DVB-S) vysílání a svody do serverovny na bloku. Webové stránky http://televize.sh.cvut.cz jsou pravidelně aktualizovány, doplněny o řešení nejčastějších problémů, a také televizní program ve formátu XMLTV.

Pokud si v programu VLC zapnete SAP playlist (v playlistu Spravovat → Services discovery → SAP Announcements) měli byste tam mimo jiné najít složku SH, kde najdete všechny české programy přijímané z DVB-T (včetně například HDTV verzí programů ČT1, Nova, Prima). Ve složce SH-SAT(testing) jsou zahraniční programy přijímané ze satelitu (angličtina, polština, japonština, němčina). Ve složce SH-reanounced lze nalést seznam programů vysílaných Slovenskou technickou univerzitou v Bratislavě (slovenské a některé české a německé).

V budoucnu bychom rádi přidávali další české stanice tak, jak se budou postupně objevovat v DVB-T vysílání. Dále postupně rozšíříme nabídku zahraničních programů ze satelitu. Bude-li to technicky a (zejména) legislativně možné, rádi bychom v budoucnu přidali i další české programy, které nejsou v pozemním vysílání dostupné (například plánovaný HDTV program České Televize). Rovněž zvažujeme instalaci paraboly většího průměru (2m) pro příjem britských televizních programů (BBC, ITV, Channel 4).

Ondřej Caletka, O.Caletka@sh.cvut.cz


Ondřej Caletka | 18. Červen 2009 | Projekty

Komentáře k článku

K tomuto článku nebyl vložen žádný komentář, buď první!

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.