Team Silicon Hill na Lipno DRAGON BOAT RACE - Silicon Hill

V rámci podpory teamového ducha vypravil klub Silicon Hill své členy předposlední květnový víkend na Lipno DRAGON BOAT RACE 2011.
Dračí lodě, přestože jsou v Číně známým pojmem přes 2000let, získavají oblibu v moderní podobě až v posledních pár letech. Vzhledem k tomu, že pro nejrychlejší výkony je třeba maximální synchronizaci dvaceti pádlujících s bubeníkem a kormidelníkem, je tento sport právem považován za nejteamovější na světě.

Cesta na start, zdroj: Radim Roška

Cesta na start, zdroj: Radim Roška

Posádka Silicon Hill startovala v červené. Při tréninkové projížďce ráno se spíše zkoušelo rozmístění pádlujících na vyhovující strany a pozice v lodi samotné, pak už jen zbývalo domluvit tempo při startu a vyzkoušet synchronizaci.
Závod probíhal pavoukouvým systémem tak, aby si všechny přihlášené posádky zkusily závod na 200m třikrát. První rozjížďka byla spíše rozpačitá, protože docházelo k rozkolu pravé a levé strany, první řady nasadily občas rychlejší tempo, takže zadní část lodi nestíhala a ve výsledku skončila loď Silicon  Hill předposlední v této rozjížďce. Na druhý pokus to bylo po obědě již mnohem lepší a přestože se nepodařilo stlačit čas druhé rozjížďky pod minutu, postup do E finále byl zajištěn. Právě tuto finalovou rozjížďku se podařilo již vyhrát a dostat se s výsledným časem pod minutu.
Všechny přihlášené lodě měly možnost startovat v podvečer také v závodě na 1000m. Protože sil již značně ubylo, spojil se team Silicon Hill se spřátelenou posádkou IAESTE do jedné lodi a tu nazvali zvesela „Cecilka“. Pod heslem „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“ se podařilo úspěšně dojet do cíle v této náročnější trati.
Kompletní výsledky jsou k nahlédnutí na webových stránkách pořadatelů. Ačkoli na absolutní vítěze teamu Škodováků chybělo v závodě na 200m asi dvanáct vteřin a na 1000m zhruba půl druhé minuty, všichni zúčastnění se shodují, že víkend na Lipně si velice užili. A to nejen kvůli pádlování či krásnému prostředí jižních Čech, ale také díky přátelské atmosféře i tradičním špekáčkům na otevřeném ohni. Doufejme jen, že do příštího ročníku se opět podaři sehnat skvělou partu nadšenců, kteři se obléknou do klubových barev a vyrazí na perfektně zorganizované závody dračích lodí.

Team Silicon Hill po vítězství v E finále, zdroj: Radim Roška

Team Silicon Hill po vítězství v E finále, zdroj: Radim Roška


Pavla Slezáková | 23. Květen 2011 | Akce

Komentáře k článku

Slmk 9.12.2012 11:53:
Can I just say what a aid to find somebody who acltluay knows what theyre talking about on the internet. You definitely know easy methods to deliver an issue to mild and make it important. More individuals need to learn this and understand this aspect of the story. I cant believe youre no more widespread since you positively have the gift.
irvsfriain 11.12.2012 18:29:
FDGI1z , [url=http://otaaaszsyxom.com/]otaaaszsyxom[/url], [link=http://qqqfdoluehfh.com/]qqqfdoluehfh[/link], http://jhqnqybiarid.com/
gpfdxz 12.12.2012 10:07:
invFOx <a href="http://ikvlczhmjruh.com/">ikvlczhmjruh</a>
Nelson 24.6.2013 19:57:
what a Good Place!!!really envy you all having good life there Reply:September 21st, 2009 at 9:39 pmayeh! I can ride to office too! In fact I walk to office everyday. My office is just 2.2 KM away and I usually take approx 25 mins to walk there. I don't drive on weekday these days only weekend when go to supermarket for grocery.How much is your bike costs you? if you don't mind? The new bike here costs thousands of dollars!

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.