Klub Silicon Hill vs. Protipirátská unie! Roška: “Táhněte, na Strahově vládne WAREZ!” - Silicon Hill

Nejčtenější přísun občasných informací,
které jsou většinou možná pravdivé.

Doby mediálního bratříčkování klubu Silicon Hill s Českou Protipirátskou unií jsou ty tam. Na posledním zasedání představenstva klubu Silicon Hill se předseda klubu Radim Roška vyjádřil k této „spolupráci“ velmi ostrými slovy…

Schůze představenstva klubu Silicon Hill konaná dne 19.10.2011 v zasedací místnosti na bloku 7 by mohla být další průměrnou schůzí, která normálního člena klubu absolutně nezajímá. To by ovšem jako jeden z jednacích bodů v sekci (h)různé nesměl být bod týkající se chystané přednášky České Protipirátské unie pro klub Silicon Hill na doslova evergreenové téma : „Nelegální stahování softwaru a prosazování autorského práva v ČR“. Všechno přitom začalo zcela nevinně požadavkem České Protipirátské unie…

Ve 22:15 vystoupila nově jmenovaná ředitelka České Protipirátské unie, Věra Pohlová (im memoriam), s požadavkem uspořádat ve strahovské menze již zmíněnou přednášku. Za přednášku (s nyní již pozměněným názvem “Všechny internety světa i ten můj”) však požadovala od klubu Silicon Hill neúnosný finanční honorář a bohaté občerstvení včetně tří sudů piva a několika lahví tvrdého alkoholu. To byl ale pouze začátek tvrdého diktátu. Přednášky se měli zúčastnit i příslušníci Policie ČR včetně Útvaru rychlého nasazení (URNA), kteří po skončení akce provedou razie na strahovských kolejích a budou na místě zatýkat držitele neoprávněně nabytého softwaru. V této době již byla značná část představenstva rozžhavena jak laser vypalovací mechaniky. Vyhrocenou situaci bravurně zvládl předseda klubu Silicon Hill, Radim Roška:

Roška: “Nastal čas, aby si strahovský kopec opět vydobil svou slávu mezi běžnými českými i zahraničními uživateli internetu, kteří stahují co můžou.” Ředitelku ČPU pak vyprovodil ze zasedací místnosti slovy: “Táhněte, na Strahově vládne WAREZ!”.

Aby vše proběhlo korektně, následovalo hlasování s tímto usnesením (vyňato ze zápisu schůze):

USNESENÍ:
Představenstvo klubu Silicon Hill schvaluje navýšení rozpočtu sekce Servery o 5 000 000 Kč z globální rezervy klubu s cílem obnovit strahovské FTP a sestavit olbří disková pole za účelem výstavby největšího warez centra v ČR.

Hlasování dopadlo v poměru :
12 : 0 : 0 : 2 (Pro : Proti : Zdržel se : Nemá rád logiku),
čímž dalo i představenstvo klubu jasně najevo, jakým směrem se bude nadále ubírat politika studentského klubu Silicon Hill.

Situace velmi rychle využila PR managerka Silicon Hillu, P. Slezáková, která vyhlásila začátek kampaně za svobodné šíření softwaru s názvem “Pokud nemáš Warez, na Strahov nám nelez!” s podtitulem “Warez prospívá vašemu zdraví i peněžence”, která proběhne v měsíci listopadu. “Rozhodla jsem se dokonce i přejmenovat stávajícího maskota klubu, Strahováčka, na Stahováčka a upravit jeho kostým pomocí pneumatik autobusu 143, aby jeho hlava připomínala výlisek CD disku.”

Akce WTF. Dar představenstva SH dětem v africe.

Dále bylo rozhodnuto, že jako ukázka prospěšnosti warezu proběhne v rámci připravované kampaně humanitární sbírka warezu na pomoc dětem v Africe ( se zkratkou WTF – Warez To aFrika), který se bude distribuovat lokálními africkými servery. Již na schůzi se CD s nelegálním obsahem nasbírala plná taška! Nejmenovaný člen představenstva k této další “huráakci” uvedl : “Drtivou většinu tašky tvoří porno, ostatního sw je tady minimálně a jedná se o hůře sehnatelné produkty velkých firem. Na normální filmy při naší vytíženosti nezbývá čas. Chtěl jsem přidat i svůj výlisek s instalací Ubuntu 10.007 Blond Bond, ale CD mi bylo přelomeno a dostal jsem ránu pěstí do hlavy.”

Roška pak tento výsledek komentoval slovy: “Jsem rád, že se i v představenstvu v této těžké době najde tolik zapálenosti a obětavosti pro dobrý čin. Myslel jsem si, že jste banda kreténů, ale dnešek mi vhání slzy do očí. Až proběhne sbírka na celém Strahově, budeme mít warezu doslova kopec. Ať se i děti v Africe pomějou!”

Protipirátská unie reagovala velmi rychle. Ještě toho dne večer vydala oficiální tiskové prohlášení na svém serveru (Jedná se pouze o výňatek, kterému byly opraveny gramatické a pravopisné chyby. To bylo patrně způsobeno faktem, že dobrý sw opravující pravopis je placený.) :
Toho hyňá nebude, aby antipirát z boje uťáká! Na Strahově v nejbližší době nasadíme naši nejnovější zbraň v boji s nelegálním softwarem. Jedná se o speciálně vycvičené psy, kteří dokáží poznat nelegální kopie softwaru čichem a to i na médiích, jako jsou harddisky, flash disky, CD disky, VINYL disky, diskety nebo autodisky či zálohovací pásky. Tato zbraň se nám již v praxi osvědčila v boji s překupníky nelegálního SW vietnamské národnosti. Jediným problémem je pouze fakt, že se psi rychle přežerou a dále odmítají spolupracovat.

Tajná zbraň ČPU v akci!

Našemu redaktorovi se s nasazením života podařilo pořídit fotky oné tajné zbraně (viz. obr), neboť měl v kapsi Disk – časopis pro studium scénické tvorby.

Hned druhý den vznikla jako odvetná reakce Silicon Hillu webová stránka na podporu warezu s odkazy na všechny dostupné i nedostupné strahovské zdroje. Stahovat můžete již teď na warez.siliconhill.cz .

Nikomu tak není jasné, kam až vzájemná potyčka ČPU a SH zajde. Už teď je však zřejmé, že strahovský kopeček začíná znovu žít svobodným softwarovým životem! (CML)


CML | 25. Říjen 2011 | FlaSH

Komentáře k článku

Sameehsajah 2.11.2012 04:47:
I just wanted to write a brief rremak to thank you for some of the great concepts you are posting at this site. My extended internet look up has now been rewarded with beneficial suggestions to exchange with my neighbours. I d assume that we website visitors actually are unequivocally fortunate to exist in a fine place with very many perfect people with useful pointers. I feel rather fortunate to have come across the weblog and look forward to really more enjoyable minutes reading here. Thank you once more for all the details.
Nadira 2.11.2012 07:08:
I have a degree in caivtere writing from a top university, but still have no significant credits yet. How should I go about getting published in a reputable magazine or web site for the first time? Is self-publishing the way to go? I have short stories that are done, but I am not sure where to send them. I know I need an agent, but trying to get one without ever being published just isn't going to happen. Any suggestions?.
stygpi 3.11.2012 00:32:
zYKT0Y <a href="http://tjapzahrtecv.com/">tjapzahrtecv</a>
lhtomh 4.11.2012 00:59:
ZJGrtM , [url=http://fqaopwjnwdup.com/]fqaopwjnwdup[/url], [link=http://xkacjblumhsk.com/]xkacjblumhsk[/link], http://lzekxjfuumyn.com/
coccdrzrxfc 5.11.2012 15:52:
laNRuP , [url=http://tkbsdychpqlm.com/]tkbsdychpqlm[/url], [link=http://pjjnocclkshq.com/]pjjnocclkshq[/link], http://nolfxjwatoau.com/

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.