Zápas v Plzni aneb „BRAMBOROVÁ SOBOTA“ - Silicon Hill

Na sobotní zápas se vydali tři naši muži ze Silicon Gymu: Jiří Čapek, Anton Chocholáček a Ivan Brych. Původní základna, se kterou jsme na tenhle zápas počítali, byla ale mnohem širší. Plánovali jsme ještě nasazení Filipa Ravase, Petra Šifaldy a našich dvou hvězdiček ještě z dob začátku našeho boxu na Strahově Martina Vaňka a Vojtu Fialu. Bohužel nám nepřálo štěstí, a tak se kluci v průběhu sparingů/tréninků někteří zranili a jiní se nestíhali dostatečně připravit kvůli velké zátěži ve škole. I tak jsme se na tento výlet do Plzně těšili.

Už po počátečním losování bylo jasné, že to nebude nic jednoduchého. Všichni naši kluci vyfasovali zápasově zkušenější soupeře a Brych musel jít dokonce o váhovou kategorii výš, protože by pro něj nebyl soupeř. Jak ale začít psát o 3 zápasech které pro nás všechny skončily smolně? Není to tak lehké, zvlášť když všechno mohlo být úplně jinak.

Jiří Čapek vs. Miroslav Kasl QWERTZ Plzeň
Střední váhová kategorie 75 kg

Čapek si z minulého prohraného zápasu v Chrudimi, do kterého nedal všechno, nesl lehčí nervozitu. Nepomohlo ani to, že opět boxoval proti domácímu borci se silnou diváckou podporou. Ze záznamů a zkušeností s tímto klubem jsme očekávali spíš rvavého než technického soupeře, a to se nám hned ze začátku potvrdilo. Kasl protivníka první kolo proháněl od rohu do rohu a Čapkovi se nedařilo zastavit ho. Stále se snažil soupeře trefit hákem tam, kde by byl vhodnější tvrdý direkt. Po pauze v rohu, kdy jsme si s Čapkem ujasnili, že soupeřovy rány příliš nebolí a je zbytečné se to ho bát, se Čapek konečně pustil do soupeře.

Druhá dvě kola byla už mnohem lepší. Konečně si Čapek ujasnil, že chce vyhrát a ne jen se zúčastnit. Bohužel byl soupeř lepší, i přes špinavosti jako strkání ruky pod Čapkovi a následné stěžování si, že ho soupeř drží, si výhru zasloužil. Pro nás to ale byla cenná zkušenost se nevzdávat, která snad příště přinese vítězství.

Anton Chocholáček vs Petr Pecháček QWERTZ Plzeň
Střední váhová kategorie 75 kg

Velmi bojovný zápas, plný nádherných výměn a spousty faulů na obou stranách opět proti domácímu týmu QWERTZ který je více rvavý než technický. Chocholáček předvedl krásný box, slušnou práci na nohách a úhyby i proti čistě rvavému soupeři. Nádherný zápas na který se skutečně hezky koukalo a byl divácky hodně atraktivní. Trenéři na obou stranách nedokázali při takhle nahecovaném zápase držet nervy na uzdě. Ani tento soupeř nedokázal dát takovou ránu, aby to s Chocholáčkem výrazně hnulo, ale ani jemu se nedařilo prorazit Pecháčkovu obranu středem direktem, tak jak mu radil trenér s Oskarem Lakomým. Sice se Chocholáčkovi nepodařilo rozbít soupeřovu obranu, ale zato soupeřův obličej byl znatelně po zápase jiný, dle mého názoru změna rozhodně k lepšímu. Jelikož byl zápas plný faulů na obou stranách způsobených chybně daným hákem, tak nikdo netušil, jak tohle rozhodčí ohodnotí. Nakonec rozhodčí přisoudili vítězství těsně 2:1 na body soupeři, kde hodnotili místo Chocholáčkových krásných ran „poď sem-kam jdeš“ spíše soupeřovu aktivitu při výměnách a snahu neprohrát na domácím poli.

Prohra ale nebolí, protože čím dál víc se Chocholáčkovi daří převádět krásnou práci při úhybech i na nohou, z nácviků i do tvrdých zápasů, a je jen otázkou času, kdy ani nejrvavější kluk nebude mít proti jeho technice šanci. Sice jsme doufali, že tuhle sezónu Chocholáček zakončí jako neporažený, ale ani jeho, ani trenéra tenhle zápas nemrzí

Ivan Brych vs Jan Sekyra SKB České Buďějovice
Supertěžká váhová kategorie +91kg

Jak již bylo napsáno výše, Brych nastoupil svůj zápas proti mnohem váhově těžšímu soupeři s pár odboxovanými zápasy. Brych navážil okolo 86 kg, to ho předurčilo pro boj ve váze do 91 kg, váha jeho soupeře se pohybovala okolo 110 kg. Takto velký váhový i výškový rozdíl se ukázal pro Ivanovu oblíbenou strategii, dostat soupeře do rohu a tam si z něj udělat boxovací pytel, jako nepoužitelná. První kolo nezačalo špatně, dařilo se nám překvapovat soupeře údery. Bohužel už ke konci prvního kola se podařilo najít Sekyrovi na Brycha recept – dlouhé direkty středem. Vzhledem k váhovému rozdílu to nebylo nic příjemného pokaždé, když se vyšší a těžší Sekyra trefil.

Brych se snažil soupeře dostat kombinacemi na střední vzdálenost. To byla správná cesta, jak otočit nepříznivou situaci, ale v úderech nebyla dostatečná síla, aby dokázala soupeře pořádně vytrestat. Po třech bojovných kolech Brych nakonec prohrál na body.

Na všechny soupeře jsme měli, ale stejně jako:
Mike Tyson by prohrál s Tigerem Woodsem podle pravidel golfu,
Mike Tyson by prohrál i s Schumacherem podle pravidel F1
Mike Tyson prohrál i s Stephenem Hawkingem podle pravidel matematicko fyzikálních soutěží

Stejně tak ani naši kluci z SH Boxing Strahov nemohou doufat ve výhru, když budou boxovat podle pravidel soupeře a nechávat ho určovat tempo zápasu.

Zhodnocení sezóny

Letos se hoši ze Silicon Gymu konečně zapojili do soutěží a dokázali mnohokrát, že studenti ze Strahovských kolejí mohou bez problémů konkurovat velkým klubům s letitou tradicí. Zažili výhry i prohry a získali jedinečné životní zkušenosti. Například jaké to je, jít do něčeho naplno a jeden na jednoho poměřit síly s ostatními kouty České Republiky. Dále klub navázal velmi úzkou spolupráci s SK Boxing Praha, jednoznačně největším klubem nejen v Praze. Společně organizovali nejen tréninky navíc v prostorách SK Boxingu, ale i společné výjezdy na zápasy boxerské ligy a věří, že další sezónu je čeká ještě více dalších společných akcí. Spolupráci navázali i se Strahovským Studiem Fighters (tělocvična v prostorách strahovského stadionu).

Tahle sezóna byla ve znamení zkvalitnění výuky, nových možností, zkušeností všech dokonce i trenéra, protože tohle nebyla jen první sezóna pro kluky ale i trenérova premiéra v rohu ringu. Vystřídal rukavice a chránič zubů za točení ručníkem, radění a organizování. Doufají, že i v další sezóně se jim bude dařit a budou všichni odvádět dobrou práci. Za pár týdnů sezóna definitivně končí. Přes léto trénujte všichni dál. Kdo stále váháte, jestli začít boxovat nebo se ke klubu přidat, neváhejte! Stojí to za to. Vám co chodíte, trenér děkuje za důvěru a přeje, aby jste si užili prázdniny a v další sezóně doufá, že se do toho zase společně opřete.

Vít Diviš | 30. Červen 2016 | Akce

Připojená fotogalerie

Thumb_tuna
Silicon Hill - BOX Plzeň

Komentáře k článku

K tomuto článku nebyl vložen žádný komentář, buď první!

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.