InstallFest 2010 - Silicon Hill

V návaznosti na loni obnovenou tradici se v prvním březnovém víkendu konal ve školicím centru další ročník dvoudenního semináře InstallFest 2010. Víkendová akce věnovaná nadšencům open source technologiím otevřená nejen členům klubu Silicon Hill, ale i široké veřejnosti.

Sobotní ráno překvapilo organizátory především vydatnou sněhovou nadílkou, což výrazně znemožnilo označení cesty od zastávek pražské MHD k přednáškovému sálu, ale i dorazilo přes sto návštěvníků. V šatně bylo možné si odložit svršky, u registračního pultíku si každý mohla načepovat kofolu či nabídnout kávu a to zdarma. Návštěvníci byli, stejně jako loni, požádáni o vyplnění slosovatelných anketních lístků. V přednáškovém sále byly připraveny videokamery, aby streamovaly přednášky on line na webové stránky. Záznamy z přednášek budou zveřejněny v nejbližších týdnech, takže i ti, kterým něco uniklo nakonec o nic nepřijdou.

Po úvodním slovu předsedy klubu Silicon Hill se plynule rozběhly přednášky a v počítačových učebnách v prvním patře také tématické workshopy.

V souladu s hlavním tématem „Síť a bezpečnost“ se slova ujal Radim Roška s přednáškou s úderným názvem „Be Safe!“. U pultíku pro přednášející se dále vystřídali Dalibor Fanta s informacemi o tvorbě grafiky, Petr Hodač s pár slovy k LaTeXu, Ondřej Čečák s popisem fungování e-mailu. Posluchači se ale dočkali také dema o používání Linuxu pro úplné začátečníky.

Po pauze na oběd se promítala prezentace Michala Valenty k temat SQL a Oracle zabezpečení, následovalo (Ne)bezpečná Java v podání Zdeňka Troníčka a jako poslední vystoupil Michal Semler se svou přednáškou o zálohování velkého objemu dat. Na závěr sobotního dne InstallFestu byli vylosováni výherci. Dárkové taštičky obsahovaly PR předměty klubu Silicon Hill, university ČVUT, ale také předměty vyrobené přímo pro InstallFest. Hlavními cenami byly knihy o distribucích Ubuntu a Mandriva darované Ivanem Bíbrem a doména věnovaná od Active 24.

Po náročném dnu se sešla „smetánka“ v místní restauraci na tzv. FestParty! Uvolněná atmosféra dávala šanci navázat nová přátelství, ale i otevřeně pohovořit o tématice open source a souvisejících témat a organizátoři mohli domluvit detaily na nedělní pokračování.

Účastníci, kteří dorazili v neděli do přednáškového sálu mohli spát o půl hodiny déle a když se v devět hodiny posadili do přednáškové místnosti, mohli se dozvedět něco o základech síťování od Ondřeje Caletky, Michal Medvecký naznačil, jak monitorovat počítačovou síť. Zbylý prostor patřil přednáškám firem Red Hat, o Selinuxu a vývoji sw pro linuxové distribuce, Active 24 o DNSSEC, Novell s návodem instalace nezabaleného software a Sun Microsystem dal návod, jak vměstnat celou síť do jednoho stroje.

Na závěr celého dne opět proběhlo slosování anketních lístků, avšak s nedělním datem.

organizační team IF 2010, foto: Milan Havlík

Organizační team IF 2010, foto: Milan Havlík

InstallFest 2010 patří díky Radimu Roškovi, Petru Hodačovi, Petru Hořákovi a Daliboru Fantovi k nejzdařilejším akcím klubu Silicon Hill. Velký dík patří všem, co pomáhali při organizaci, ať už na recepci, v šatně či vytvářením grafiky!

Slidy z jednotlivých přednášek  jsou k dispozici přímo na webu.


Pavla Slezáková | 16. Březen 2010 | Akce

Komentáře k článku

Tuesday 7.12.2012 13:54:
I'm grateful you made the post. It's clraeed the air for me.
ybfkxftv 9.12.2012 14:33:
jOtBg6 , [url=http://qwcffijlrmxt.com/]qwcffijlrmxt[/url], [link=http://vqzfqzwpvyvc.com/]vqzfqzwpvyvc[/link], http://cocxptikxqhb.com/
ghxovzdwpt 29.12.2012 18:56:
Gy47Q0 <a href="http://ngdnckxrxcdg.com/">ngdnckxrxcdg</a>
nqvmfyf 17.1.2013 20:06:
GsNnqj <a href="http://tytjtootmbat.com/">tytjtootmbat</a>
Corinna 7.7.2015 06:09:
The abiitly to think like that is always a joy to behold
Kassie 8.7.2015 07:52:
This is a neat <a href="http://bwjwqsq.com">sumryma.</a> Thanks for sharing!
Jayden 10.7.2015 05:54:
You've got it in one. Coudnl't have put it better. http://zxtxbcy.com [url=http://xbtuuzi.com]xbtuuzi[/url] [link=http://pakvfgbpjfq.com]pakvfgbpjfq[/link]
Andrey 14.11.2015 14:53:
How do you register for the KPMG Veteran's 5k Challenge? I'm a vertaen and interested in participating. I could find some description and info on the Turkey Trot website, but there doesn't seem to be any category for it when you press the register online button.
Valerii 20.11.2015 12:08:
I think an issue with Dice reporting is , for exmlpae , that you might say that there is a big market for people with Mainframe skills and then say there are hundreds of openings nationally . That works out to 3 openings in Boston today Only . Making a career U-turn for 3 openings when you can't get an interview in a field with hundreds of local openings does not make sense . Also, the ad requires 10 years of experience . You can't get 10 years of experience by waiting for Mark on Dice to announce that Mainframes are Hot this year . You have to invest in a field many years in advance to take advantage when it happens to be Hot . The Day Trader career advice contrasts sharply and negatively with the Long Horizon Warren Buffett strategy required to be an industry professional . http://duiilnr.com [url=http://tqqefkbtul.com]tqqefkbtul[/url] [link=http://bpxfryis.com]bpxfryis[/link]
Eliz 22.11.2015 19:54:
I've noticed that there's a lot of<a href="http://kvxwzcph.com"> wnhiing</a> and sarcasm, especially coming from tech folks with less than 5 years of experience. In my experience, a lot of these less experienced workers expect management right out of school and the keys to the executive washroom shortly after that. It just doesn't work that way. Everyone gets to pay their dues. That means getting out there, being told no over and over, then getting a position writing reports or maintaining a legacy app, then working your way up from there. It takes hard work and humility, and Mark can't magically wave his hands and give you a job. No one can. His advice IS helpful; you just have to think for a moment about how it applies to you and take action and personal responsibility for your careers success.
Hunti 24.11.2015 06:42:
Ted, the collection of sales tax onilne's been a big deal for both sides: Companies don't want the hassle of collecting it, plus it gives them an advantage over businesses that do collect. But states want the revenue, and more of them are starting to plug the whole that had the question of whether sales taxes applied for companies that were physically located out of state. In this case, it looks like Texas believes it will gain more in the long run by doing this deal with Amazon the state gets 6,000 jobs and millions spent on construction of its new facilities (which will require some number of separate jobs be created to build them.) The five year period where Amazon didn't pay tax, in this case, was in Texas only. The company's doing similar deals in other states. http://tvgqmrvwg.com [url=http://qjzmkrycaha.com]qjzmkrycaha[/url] [link=http://gztcalk.com]gztcalk[/link]

Přidat komentář



Captcha_image  

Copyright © 1996-2024 Silicon Hill. Všechna práva vyhrazena.